Bedrijf

Autobedrijf Koning werd in 1948 opgericht door Geert Koning aan de Klaas Luidenstraat te Ulrum. Na jaren lang als monteur te hebben gewerkt had Geert Koning besloten om zijn eigen autobedrijf op te gaan starten. In die tijd werden er veel meer Amerikaanse auto’s verkocht door Koning, maar door de oliecrisis werden de kleinere auto’s veel meer gevraagd, dus richtte hij zich op de verkoop van kleinere auto’s.

2e Generatie
In 1965 kwam zoon Gerrit Koning in het bedrijf, vader en zoon bleven nog zes jaar op de Klaas Luidenstraat, maar doordat het bedrijf groeide had men gebrek aan ruimte en keek men uit naar een andere locatie. In 1971 kocht men een huis met grond aan de Singel in Ulrum om te gaan wonen en een nieuwe werkplaats met showroom te gaan bouwen.

3e Generatie
In 1993 komt Geert Koning Jr. in het bedrijf. Hij gaat samen met zijn vader de in- en verkoop doen. Vanaf deze tijd gaan vader en zoon zich richten op het verkopen en repareren van alle merken auto's. Doordat men steeds meer auto's ging verkopen en er steeds meer klanten kwamen, was men genoodzaakt om de werkplaats uit te breiden. In 1997 werd er een nieuwe magazijn, wasplaats en kantoorruimte achter het gebouw gebouwd. In 2014 is een occasionhal gebouwd met plaats voor 45 auto’s.